De waarde van een BHV-certificaat voor zzp’ers in de zorg

In de zorgsector staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Als zelfstandige zorgprofessional ben je goed thuis in je vak en streef je ernaar om kwaliteit van zorg te bieden. Hoewel je meestal zelfstandig werkt, blijft veiligheid op de werkplek jouw verantwoordelijkheid. Of je nu op locatie werkt of bij cliënten thuis, je moet altijd voorbereid zijn op noodsituaties. 

Als zzp’er in de zorg ben je wettelijk niet verplicht om een BHV-certificaat te hebben, dit geldt alleen voor werkgevers. Toch kan het een goed idee zijn om een BHV-cursus te volgen. In deze blog gaan we dieper in op waarom het voor jou als zzp’er in de zorg interessant is om een BHV-certificaat te behalen. 

Adequaat reageren op noodsituaties
Door het volgen van een BHV-cursus ontwikkel je vaardigheden die je in staat stellen om adequaat te reageren op noodsituaties, zelfs wanneer er geen andere hulpverleners aanwezig zijn. Hiermee waarborg je de veiligheid van jezelf, je collega’s en de cliënten. 

Teken van professionaliteit en flexibiliteit 
Het behalen van een BHV-certificaat toont aan dat je bereid bent om de kwaliteit van je dienstverlening te verbeteren, het geeft vertrouwen in je capaciteiten als zorgprofessional. Een BHV-certificaat biedt niet alleen directe voordelen in termen van veiligheid en professionaliteit, maar het kan ook bijdragen aan je veerkracht en succes op de lange termijn. 

Onderscheiden van andere zorgprofessionals 
In een markt die steeds competitiever wordt, kan het bezit van een BHV-certificaat je onderscheiden van andere zzp’ers. Opdrachtgevers vragen steeds meer naar zorgprofessionals die bedreven zijn in BHV, aangezien dit de algehele veiligheid op de werkvloer verbetert. 

Blijven ontwikkelen en bijscholen
Eén van de kernwaarden van een zelfstandige zorgprofessional zijn, is het streven naar voortdurende verbetering. Het behalen van een BHV-certificaat past perfect in dit streven naar groei en ontwikkeling. Ook door regelmatig bijscholingscursussen te volgen blijf je je vaardigheden aanscherpen en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg. 

Hoe verkrijg je een BHV-certificaat als zzp’er in de zorg? 
Het behalen van een BHV-certificaat is relatief eenvoudig en toegankelijk. In samenwerking met onze partner Zorg-Wijs bieden we naast complete nascholingspakketten, ook een BHV-cursus aan voor zzp’ers in de zorg. Op de website van Zorg-Wijs vind je meer informatie over de inhoud en de mogelijkheden om de cursus te volgen.

Een BHV-certificaat is veel meer dan alleen een stukje papier. Door het bezit van een BHV-certificaat vergroot je niet alleen de veiligheid op de werkplek, maar verbeter je ook je concurrentiepositie en versterk je je geloofwaardigheid. Het is daarom een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt en je zeker kansen en successen zal bieden in je carrière als zelfstandige zorgprofessional! 

Wil je hier meer informatie over? Of ben je nog geen zzp’er, maar zou je dit wel graag willen? Je kan ons bereiken via de contactpagina . Onze collega’s helpen jou graag verder!