Wil jij ZZP’er worden
of je aanmelden bij DNZB?

We helpen je graag
op weg!

Vraag en aanbod, digitaal beschikbaar.

Als ZZP’er in de zorg kies je ervoor een zelfstandige zorgprofessional te zijn. Bij DNZB hebben we dagelijks een groeiend aantal opdrachten in ons systeem MijnDNZB, waar jij meteen aan de slag kunt! Via MijnDNZB kun je alle openstaande opdrachten bekijken en direct aangeven welke jij graag zou willen werken. Ook kun je jouw beschikbare uren doorgeven, zodat een organisatie jou kan benaderen als zij een leuke klus voor je hebben. Kortom: meer zekerheid, maar ook veel flexibiliteit!

Aanmelden bij DNZB

Opleiding afgerond, maar nog geen ZZP’er?

Ben je bevoegd en bekwaam als helpende, verzorgende of verpleegkundige en wil je met jouw ervaring zelfstandig aan de slag? Dan is het ZZP’erschap iets voor jou! Team DNZB kan jou hierbij adviseren en op weg helpen. Wil je niet als ZZP’er aan de slag? Dan kun je ook bij DNZB terecht voor detachering, uitzenden en werving & selectie! Wil jij goed voorbereid aan de slag gaan? Deze vragen en antwoorden kunnen je helpen!

  • Wat heb ik nodig om als ZZP’er te kunnen starten?

   Het begint allemaal met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Op de site kun je een digitaal inschrijfformulier invullen, waarna je alles tijdens een afspraak officieel maakt!

  • Welke financiële voordelen heb ik als ZZP’er?

   Als je gaat werken als zelfstandige heb je financiële voordelen. Wij kunnen je hier uitleg over geven. In principe zijn alle kosten die je voor je bedrijf maakt aftrekbaar van de winst. Denk bijvoorbeeld aan uitgaven voor scholing, werkkleding en een zakelijke telefoon.

   Ook kun je gebruik maken van de zelfstandigenaftrek. Let op: je kunt alleen gebruik maken van deze aftrek als je per jaar 1225 uur of meer aan je bedrijf besteedt! De zelfstandigenaftrek kan worden verhoogd met de ZZP Startersaftrek. Deze aftrek geldt in de eerste drie jaar dat je gestart bent met ondernemen.

   Voor kleine ondernemers is er de Mkb-winstvrijstelling. Hiermee kun je 14% van je winst vrijstellen van belastingaftrek. Tot slot kun je, voor investeringen in bedrijfsmiddelen voor jouw onderneming gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

  • Hoe zit het met mijn administratie?

   Dankzij ons digitale systeem, MijnDNZB, is de tijd die je kwijt bent aan administratie minimaal. We maken het je zo gemakkelijk mogelijk. Wel is het misschien handig om een boekhouder in de arm te nemen.

  • Welke verzekering raden jullie mij aan?

   Als ZZP’er is het handig om je verzekeren voor eventuele risico’s die je loopt. Hiervoor raden wij Sas. Assurantiën aan: een betrouwbare partij met veel kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen voor zelfstandigen in de zorg. Met deze verzekering ben je volledig gedekt tegen een voordelig tarief.

Inschrijven bij DNZB

Wil je als ZZP’er zelf jouw ideale werkweek samenstellen? Schrijf je dan nu in bij DNZB! Door ons brede aanbod van opdrachtgevers is er altijd wel een dienst die bij jou past! Wil je meer weten over het werken als zelfstandige in de zorg? Rechts vind je handige informatie. Direct aanmelden? Dat kan natuurlijk ook!

Aanmelden bij DNZB
  • De Kamer van Koophandel

   Op de site van de Kamer van Koophandel vind je allerlei handige weetjes over het inschrijven als ZZP’er. Waar moet je op letten, hoe gaat het proces in zijn werk? Begin jij net als ZZP’er, dan is dit een site die je zeker niet moet vergeten!

  • De Belastingdienst

   Als ZZP’er kun je gebruik maken van een aantal belastingvoordelen, maar je bent natuurlijk ook belastingplichtig. Neem eens een kijkje op de site van de Belastingdienst, om te ontdekken wat de voordelen en verplichtingen zijn!

  • Handreiking Wkkgz voor ZZP’ers

   Als ZZP’er in de zorg moet je voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Wat dit precies voor jou betekent vind je in deze handreiking, opgesteld door de Rijksoverheid.

  • SoloPartners

   SoloPartners is een brancheorganisatie voor ZZP’ers in de zorg. Met interessante nieuwtjes en handige tips is dit zeker een site om te onthouden!

  • Sas. Assurantiën

   Als ZZP’er is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Sas. Assurantiën is gespecialiseerd in het leveren van diensten en advies aan ZZP’ers zoals jij.

  • Bijscholing

   Bij Zorg-Wijs vind je informatie en cursussen, waarmee je jouw kennis up to date kunt houden!

Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. Eén van onze DNZB’ers helpt je met liefde een stapje (of twee) verder.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Neem contact op
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01