Samenwerking Oldael ontplooit zich tot mooi partnership

Samenwerking Oldael ontplooit zich tot mooi partnership

Zorggroep Oldael is één van de VVT-organisaties in Den Haag. Oldael biedt cliënten een vertrouwde plek, comfort en kwaliteit van leven. Samen met andere partners in het zorg- en ondersteuningsnetwerk begeleidt Oldael mensen – binnen én buiten haar locaties – in alle fasen van het oud zijn. Dit organiseren ze met elkaar: medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers. Oldael heeft twee locaties waar zij zorg aanbieden aan cliënten; Aelbrecht van Beijeren en Oldeslo.  

Oldael werkt met betrekking tot de inzet van zelfstandige zorgprofessionals sinds 2017 samen met DNZB. Er was op dat moment weinig structuur in de roosters en dus ook op de afdelingen wat al snel resulteerde in onrust onder collega’s en cliënten. Na een half jaar is er samenwerking tot stand gekomen met DNZB met als resultaat een mooi partnership. 

Klantbehoefte 

Als je echt de samenwerking opzoekt om discontinuïteit aan te pakken, ontstaat er continuïteit”, aldus Andre Zaal (HR manager). Door het borgen van deze continuïteit en het optimaal benutten van de totale capaciteit van de vaste poule is er een mooi partnership tussen beide partijen ontstaan.   

DNZB creëerde samen met Oldael een flexibele schil die strategisch aansluit op de inzet van eigen medewerkers. Door een grote poule van vaste zzp’ers te vormen wordt efficiënt de kwaliteit en continuïteit van zorg gewaarborgd. Hierdoor zijn er vaak vaste gezichten voor de cliënt en is er een passend rooster voor de medewerkers. “De flexibele schil van DNZB is een onderdeel van Oldael geworden en andersom ook; de zzp’ers voelen zich ook verbonden aan Oldael en dat maakt echt verschil”, aldus Marcel Verboom (bestuurder). 

Resultaten 

DNZB biedt, door het ontzorgen van een deel van de planning en facturatie, naast rust en stabiliteit, ook een besparing op overheadkosten voor de zorgorganisatie.  

De samenwerking die DNZB met Oldael heeft zou een voorbeeld kunnen zijn voor andere zorgaanbieders om hen te ontlasten in het inrichten en regelen van de dagelijkse zorg. Daarnaast neemt DNZB ook een aantal administratieve taken uit handen. Denk aan verplichte documenten van de zzp’ers zoals diploma’s, bijscholingen en andere bijbehorende overeenkomsten. Dit biedt veel meer waarde dan alleen het leveren van zzp’ers.  

Toekomst 

Door bewust als partners samen te werken en duurzaam met elkaar in verbinding te staan, bouw je samen aan de toekomst en zoek je gezamenlijk naar oplossingen waar nodig. Oldael wil zich graag verder ontwikkelen in het bieden van intensieve dementiezorg. DNZB zou hier een rol in kunnen spelen door bijvoorbeeld het leveren van betrokken, proactieve en gekwalificeerde zzp’ers voor deze doelgroep. 

Marcel Verboom: ‘Oldael wil de zzp’ers meenemen in de missie en visie van de organisatie en hen daar op projectbasis onderdeel van uit laten maken. DNZB faciliteert dit door middel van de goedgekeurde modelovereenkomst. Deze vorm van werken past in de huidige tijdsgeest en daar willen wij graag, binnen de wet- en regelgeving, op inspringen!’ 

Interessant voor jouw zorginstelling?