Geen fiscaal kader. Wat betekent dit voor de zzp’er in de zorg?

Recent zijn de gesprekken rondom het fiscaal kader zzp zorg gestopt (lees hier meer). Het doel van dit fiscaal kader was om meer duidelijkheid te creëren over wanneer er sprake is van zelfstandig ondernemen en schijnzelfstandigheid.

In reactie hierop heeft de Brancheorganisaties Zorg een stappenplan geïntroduceerd die de zorgorganisaties richting geeft bij het veilig inzetten van zzp’ers, zodat schijnzelfstandigheid kan worden voorkomen.

Voor zzp’ers verandert er niets!
Voor zelfstandigen in de zorg heeft het niet doorgaan van het fiscaal kader geen consequenties. De huidige wetgeving blijft immers onveranderd. Het is vooral belangrijk dat een zzp’er zich profileert als zelfstandige door te voldoen aan de al bestaande geldende voorwaarden.

Denk hierbij onder andere aan de vereiste dat een zzp’er meerdere opdrachtgevers dient te hebben per jaar en dat de opdrachten van tijdelijke aard zijn. Werk jij als zzp’er via DNZB voor drie opdrachtgevers en niet langer dan 6 maanden tot een jaar? Dan voldoe jij dus aan deze voorwaarde.

Advies nodig?
Zzp’ers die via DNZB worden bemiddeld kunnen altijd persoonlijk advies inwinnen rondom wet- en regelgeving. Meer weten? Neem gerust contact op via 010-223 11 48 of info@dnzb.nl.