Goedgekeurde Modelovereenkomst DNZB bij inzet van zzp’ers in de zorg

Goedgekeurde Modelovereenkomst van DNZB bij inzet van zzp’ers in de zorg 

Maassluis, 13 juli 2023 – Na jarenlange inspanningen om een goedgekeurde Modelovereenkomst van opdracht te krijgen, is het moment daar. De Nederlandse Zorg Bemiddelaar heeft een volledig goedgekeurde Modelovereenkomst ontvangen van de Belastingdienst.  

In de zorg is nog veel onduidelijkheid omtrent de inzet van zelfstandige zorgprofessionals (zzp’ers) in overeenstemming met de huidige wet- en regelgeving, evenals de financiële aspecten die daarmee gepaard gaan. Dit is zonde, omdat met behulp van flexibel personeel de benodigde continuïteit van zorg voor cliënten gewaarborgd kan worden.  

DNZB is de eerste en enige bemiddelaar die een Modelovereenkomst hanteert die volledig is goedgekeurd door de Belastingdienst, gericht op de dienstverlening van zzp’ers binnen zowel de extramurale als de intramurale zorg. Met deze Modelovereenkomst wordt het risico van naheffingen op loonheffingen voor zorgorganisaties als opdrachtgever bij de inhuur van zelfstandige zorgprofessionals (zzp’ers) weggenomen.  

Zorgorganisaties kunnen nu met een gerust hart zelfstandige zorgprofessionals inzetten om fluctuaties in beschikbare capaciteit of zorgvraag op te vangen. 

“Oldael wil de zzp’ers meenemen in de missie en visie van de organisatie en hen daar op projectbasis onderdeel van laten uitmaken. DNZB faciliteert dit door middel van de goedgekeurde Modelovereenkomst. Deze vorm van werken past in de huidige tijdsgeest en daar willen wij graag, binnen de wet- en regelgeving, op inspringen!” Aldus Marcel Verboom – bestuurder Oldael. 

DNZB begeleidt organisaties in het bewust en gestructureerd omgaan met de flexibele schil zodat de totale capaciteit optimaal benut kan worden en de vaste en flexibele inzet elkaar versterken.  

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  

Susan van Tilburg, regiodirecteur DNZB  

010-3023624 (s.tilburg@dnzb.nl) 

Laura van Loon, strategisch adviseur DNZB 

010-3023624 (l.loon@dnzb.nl)