Een stressvrije zomerplanning in de zorg

Een stressvrije zomerplanning in de zorg

Iedere zomer is het hard aanpoten in de zorg en het personeelstekort is dit jaar nog nijpender. Hoe krijg je genoeg mensen in de vakanties en vang je de piekdrukte op in jouw zorgorganisatie? DNZB helpt je graag verder met drie handige tips.

  1. Wees er op tijd bij

Het lijkt een open deur en toch zien we dat niet alle zorgorganisaties tijdig gaan zoeken naar zorgprofessionals. Door nu al te zoeken naar aanvullingen in jouw team zorg je voor rust en behoud je kwaliteit. Zorgprofessionals die flexibel werken vinden het vaak prettig om voor een langere opdracht bij een zorgorganisatie te werken. Maak samen met een accountmanager van DNZB een forecast voor de drukke maanden.

  1. Optimale inzet door poulebeheer

Je zorgt in je team voor een optimale inzet als je zzp’ers voor een langere tijd aan je organisatie bindt. Bij DNZB zorgen we voor deze inzet met poulebeheer. De poule zzp’ers bestaat uit een mix van zelfstandige zorgprofessionals die zich voor (middel) lange termijn willen binden aan jouw organisatie of juist in willen springen bij ad-hoc aanvragen.

  1. Spoed, spoed, spoed

Bij DNZB kunt je ook terecht wanneer je snel een zorgprofessional nodig hebt. Flexibele inzet is vaak onmisbaar wanneer er opeens iemand ziek is. Diensten die binnen twee weken worden aangevraagd, worden uitgezet in de spoeddienstpoule.

Samen de totale verwachte zzp-inzet zo optimaal mogelijk inrichten voor de zomer, zodat de zelfstandige zorgprofessionals bijdragen aan de continuïteit, kwaliteit en betaalbaarheid op de werkvloer. Zo maken we samen de zorg beter!

Voor mogelijkheden neem contact met ons op via de contactenpagina