Zomertips!

  • 20 juni 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

We hebben er al een aantal mooie en warme dagen opzitten, maar morgen begint de officiële zomer dan echt! De één gaat lekker met vakantie, waar de ander besluit om in de zomer juist te gaan werken. Wij van DNZB hebben een aantal praktische zomertips op een rijtje gezet die je als zelfstandige wellicht goed kan gebruiken. Daarnaast hebben we ook wat handige tips om heerlijk en onbezorgd van je vakantie te genieten!

#1
Zorg dat je de opdrachtgevers ruim van te voren op de hoogte stelt van jouw vakantieplannen. Zo kunnen zij hier rekening mee houden in de planning en weten ze dat je niet bereikbaar bent. Ze zullen er vast begrip voor hebben dat je even wilt ontspannen!

#2
Als je als zelfstandige op vakantie wil gaan is het verstandig om van te voren te bedenken hoe je dit financieel gaat regelen, je krijgt tenslotte geen vakantiegeld. Als het mogelijk is kan je voorbeeld maandelijks een bedrag opzij zetten, zo heb je tegen de tijd dat je weggaat toch wat extra’s om te besteden.

#3
In de zomer vragen de opdrachtgevers vaak om extra versterking. Het beste zou zijn om buiten deze periode op vakantie te gaan maar dit kan natuurlijk niet bij iedereen. Ben je door je kinderen gebonden aan schoolvakanties? Probeer dan de vakanties te verspreiden door bijvoorbeeld weekendjes weg te gaan i.p.v. een aantal weken in de zomer.

En nu is het tijd om te genieten!     

We begrijpen dat je als zelfstandige altijd bereikbaar wil blijven, maar probeer juist even te genieten van de rust en probeer te ontspannen want daarna moet je er weer een tijdje tegenaan. Hieronder nog een aantal handige tips ter voorbereiding voor je vakantie zodat je met een relaxed gevoel weg kunt gaan:

#4
Als het mogelijk is, zorg dan dat je een dag voor je op vakantie gaat al vrij hebt genomen. Zo ga je niet gehaast op vakantie maar heb je nog even de tijd om je koffer rustig in te pakken of om eventueel nog de laatste spulletjes te kopen. Hierbij nog een aantal handige inpaktips.

#5
Ben je een actieve vakantieganger en wil je veel van een vakantieland zien? Zorg dan voor een goede vakantieplanning. Zo kom je minder voor verassingen te staan en heb je meer tijd over om echt te genieten. Je hebt tegenwoordig verschillende apps voor op je telefoon die je kan gebruiken om je reis goed voor te bereiden, een voorbeeld hiervan is TripIT.

#6
Hou je van lezen? Je vakantie is het juiste moment om dit weer eens een keer te doen. De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een ipad of e-reader tot hun beschikking. Hier kan je digitale boeken op zetten, zo hoef je geen boeken mee te slepen en heb je meer ruimte over voor andere spullen.

Wil je toch goed bereikbaar blijven tijdens je vakantie? Hou hier dan van te voren rekening mee door research te doen of er wifi aanwezig is bij je accommodatie. Geen internet bij je hotel? Bij grote horecagelegenheden heb je vaak gratis wifi, zo kan je toch nog even dat ene mailtje beantwoorden!

  • 20 juni 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01