Week van Zorg en Welzijn

  • 07 maart 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Vanaf 11 maart tot en met 16 maart 2019 vindt in heel Nederland de Week van Zorg en Welzijn plaats. Tijdens deze week openen verschillende zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Zo kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van de zorgsector. Onwijs leuk, want er zijn veel banen in de zorg. Sterker nog, het is de grootste sector van Nederland! Deze week is dan ook meer dan welkom om te laten zien wat er allemaal gebeurt als je in de zorg werkt of te maken krijgt met zorg.

Meer over…

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. Het doel van deze week? Potentiële instromers motiveren om te kiezen voor een opleiding of baan in de zorgsector. Daarnaast vinden de organisators (en wij!) het belangrijk om te laten zien hoe veelzijdig de zorg is.

Dit jaar is het alweer de zevende keer dat de Week van Zorg en Welzijn wordt georganiseerd. Het motto van dit jaar? Maak kennis met kunde. De week staat in het teken van het inspireren van werkzoekenden om te kiezen voor de zorgsector.

Angela Groothuizen, zangeres en presentatrice, is gekozen tot gezicht van de Week van Zorg en Welzijn dit jaar. En dat doet zij met een reden! Angela Groothuizen vindt dat iedereen recht heeft op goede zorg. Daar zijn wij het natuurlijk mee eens, maar zoals ze zelf al aangeeft: “Zonder voldoende hardwerkende, onmisbare mensen op de vloer is dit niet vol te houden.”

Evenementen en acties 

Werkzoekenden, vrijwilligers, cliënten, belangstellenden en potentiele ZZP’ers kunnen allemaal komen kijken naar het werk van 1.4 miljoen (zorg)medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor hun cliënten en patiënten.

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn worden er evenementen georganiseerd die gericht zijn op het leren en werken in de zorg. Een bezoekje aan één van deze evenementen kan jou (of je vrienden, familie of kennissen!) inspireren en helpen ontdekken wat de zorgsector jou te bieden heeft. Ken jij iemand die twijfelt over het werken in de zorg? Praat met diegene en raad hem of haar wat evenementen aan! Zo kunnen zij erachter komen waar hun hart ligt en welke mogelijkheden er zijn. En vergeet niet: ook voor jou kan het leuk zijn om een kijkje te nemen bij andere zorginstellingen of initiatieven. Wie weet doe je nog wat inspiratie op voor je eigen werk of kun jij anderen inspireren!

Wil je meer weten over de Week van Zorg en Welzijn, of ben je benieuwd naar de evenementen bij jou in de buurt? Kijk dan op https://weekvanzorgenwelzijn.nl/

  • 07 maart 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01