Stappenplan om te starten als ZZP’er in de zorg

  • 15 maart 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Bij het starten als ZZP'er in de zorg komt het een en ander kijken, denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van verzekeringen. Maar waar krijg je nog meer mee te maken? De Kamer van Koophandel schreef een handig stappenplan. In dit artikel gaan we in op de eerste stappen die hierin beschreven staan.

Stap 1. Toon aan dat je geen dienstbetrekking hebt met je opdrachtgever

Als ZZP’er moet je kunnen aantonen dat je als ondernemer werkt bij de opdrachtgever en dat je dus niet in loondienst bent. Opdrachtgevers kunnen daarom vragen om een Modelovereenkomst. Zolang de opdrachtgever en opdrachtnemer/ZZP’er volgens deze modelovereenkomst werken, weet de opdrachtgever zeker dat hij geen loonheffing hoeft in te houden. Wij faciliteren hierin de overeenkomst die je nodig hebt! 

Stap 2. Inschrijven BIG-register

Het BIG-register is van toepassing op zorgverleners vanaf opleidingsniveau mbo 4. Ben jij Helpende of Verzorgende IG? Dan hoef je je niet te registreren! Meer weten over het BIG-register? Hier vind je meer informatie.

Stap 3. Bedenk hoe je aan het werk wil

Om als ZZP’er zorg te kunnen leveren, kun je je diensten op verschillende manieren aanbieden. Zo kun je ervoor kiezen om zelf een overeenkomst af te sluiten met een zorgkantoor of rechtstreeks te werken voor een particulier. Je kunt natuurlijk ook werken via een bemiddelingsbureau als DNZB! Meer weten over het werken via DNZB? Lees hier meer of neem contact met ons op!  

Stap 4. Regel je verzekering(en)

Bij het starten als ZZP'er en runnen van een bedrijf hoort ook het afsluiten van de juiste verzekeringen. Daarmee dek je jezelf in tegen bepaalde risico’s. Op de website van Ondernemersplein vind je uitleg over de belangrijkste verzekeringen voor jou als ZZP’er in de zorg.

Stap 5. Schrijf je in bij de KvK

Als je begint als ondernemer moet je je inschrijven in het handelsregister van KvK. De KvK geeft vervolgens je gegevens door aan het Belastingdienst. Je hoeft je daarom niet apart aan te melden bij de Belastingdienst.

Hierna heb je de eerste stappen naar het ondernemerschap voltooid! Benieuwd wat de volgende stappen zijn om écht goed te kunnen starten als ZZP'er in de zorg? Hier vind je het artikel van de KvK!

  • 15 maart 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01