Profielschets van ZZP'ers in de zorg

  • 10 januari 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Ben jij nog geen ZZP’er, maar ben je wel benieuwd naar hoe het allemaal werkt als zelfstandige? Of ben je ZZP’ers en ben je benieuwd naar de feiten over ZZP’ers in de zorg? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We vertellen je er in dit artikel namelijk alles over!

Het aantal ZZP’ers in de zorg neemt fors toe en er zijn momenteel veel ontwikkelingen gaande die belangrijk zijn voor ZZP’ers. Maar… Hoe blijven ZZP’ers op de hoogte van de laatste info? En hoe komen ZZP’ers aan opdrachten? Solo Partners zette een enquete uit onder 1000 ZZP’ers en schetste met de antwoorden een beeld van ZZP’ers in de zorg.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen

Uit het onderzoek van Solo Partners blijkt dat 85% van de ZZP’rs vooral op elkaar leunt als het gaat om informatie over het ondernemerschap. Erg veel dus! Maar wist je dat je via de site van DNZB ook veel nieuws kunt lezen? We helpen je graag als het gaat om de laatste ontwikkelingen binnen de branche, maar ook op het gebied van verzekeringen, documenten, registraties en overige zaken. En als je er met de website niet helemaal uitkomt, zijn we natuurlijk altijd bereid het je persoonlijk uit te leggen. Bel ons gerust op! 

Het netwerk van ZZP’ers in de zorg

De ZZP’ers die deel hebben genomen aan het onderzoek geven aan dat zij graag samenwerken met andere ZZP’ers. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan voortdurend opdrachten aangereikt te krijgen via het netwerk. Heb jij nog een vriend(in), collega of buurman die op zoek is naar nieuwe opdrachten, of ben je zelf op zoek naar wat nieuws? DNZB heeft een veelvoud aan opdrachten. We komen dan ook graag met je in contact. Ben je benieuwd naar wat andere ZZP’ers van ons vinden? Dat kan! Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Mohamed.

En wist je trouwens dat de gemiddelde leeftijd van ZZP’ers in de zorg is gedaald van 53 jaar in 2015 naar 47 jaar in 2018? Er wordt op een steeds jongere leeftijd de keuze gemaakt om als ZZP’er aan de slag te gaan. Wanneer heb jij besloten aan de slag te gaan als ZZP’er? En bestaat jouw netwerk ook steeds vaker uit jongeren ZZP’ers? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Investeer jij in kennis?

ZZP’ers in de zorg werken aan de kwaliteit van hun eigen praktijk. 94% van de respondenten investeert in bijscholing en ruim 70% doet dat structureel meerdere dagen per jaar. Vooral zorginhoudelijke scholingen komen als favoriet omhoog. En dat vinden wij alleen maar mooi! Het is als ZZP’er natuurlijk belangrijk om bevoegd en bekwaam te blijven, hoe lastig dat soms ook is. Controleer altijd of jouw documenten nog up-to-date zijn en blijf net als je collega-ZZP’ers investeren in je eigen kennis!

Meer vragen over de ZZP’er in de zorg? Lees dan dit artikel van Solo Partners of neem contact op met één van onze DNZB collega’s!

  • 10 januari 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01