Last van hooikoorts? Wij geven je een aantal tips!

  • 16 mei 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Dit keer geen blog over de zorg of het ZZP’erschap maar een artikel over een onderwerp waar toch wel een groot deel van de bevolking elk jaar last van heeft, namelijk hooikoorts!

Het voorjaar is alweer even aan de gang. Voor velen is dit het moment om lekker naar buiten gaan en te genieten van het mooie weer. Maar voor mensen met een hooikoortsallergie is het de tijd van jeukende ogen, loopneuzen en niezen. De bloei van de bomen neemt nu snel toe, hierdoor kan je flink wat last hebben van de pollen. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet zodat je ondanks je hooikoorts toch nog een beetje kan genieten van het mooie weer!

#1
Gebruik een hooikoorts app, zo kan je goed in de gaten houden hoe het is gesteld met de hoeveelheid pollen in de lucht. De Hooikoortsradar is een voorbeeld hiervan. Deze app geeft je een meerdaagse pollenverwachting en een overzicht van de hooikoortsklachten die zijn binnengekomen.

#2
Als je naar buiten wil gaan, doe dit dan als het net geregend heeft. De lucht is dan schoner en de pollen zijn dan voor het grootste gedeelte uit de lucht. Een wandeling maken op droge dagen? Dan kan je dit het beste in de ochtend doen of in de avond. Het middaguur kan je beter vermijden i.v.m. de piektijd van de pollen. Neem tijdens een wandeling altijd een zonnebril mee, dit zorgt ervoor dat de pollen niet in je ogen terecht komen.

Extra tip: ga lekker een strandwandeling maken, dit kan wonderen doen voor je hooikoorts!

#3
Het beste is om je ramen dicht te houden tijdens de erge hooikoortsdagen. Wil je toch regelmatig je huis luchten? Zorg dan dat je speciale horren aanschaft die het stuifmeel tegenhouden en zo dus niet in je huis terecht komen. Heb je geen hor maar wil je tijdens warme dagen toch je huis ventileren? Dan kan je het beste in de ochtend je ramen openzetten, omdat het in de ochtend vaak wat vochtiger is buiten en daardoor de lucht schoner is.

#4
Gedurende de dag zullen er steeds meer pollen aan je lichaam blijven kleven. Neem een douche voordat je gaat slapen. Zo zorg je ervoor dat je al de pollen van je lichaam afspoelt, hierdoor slaap je uiteraard ook lekkerder. Trek je kleding niet in de slaapkamer uit, zo voorkom je dat de pollen door je slaapkamer verspreid worden. Verschoon daarnaast ook wat vaker je bed dan normaal, hierdoor verklein je weer de kans dat je last krijg van je hooikoortsklachten gedurende de nacht.

#5
Heb je plannen om er even lekker tussenuit te gaan? Boek dan lekker een strandvakantie of een vakantie in de bergen. Hier heb je namelijk het minst last van de pollen. Check daarnaast voordat je een vakantie boekt wanneer het pollenhoogseizoen is, dit verschilt namelijk per land en soms ook per gebied. Zo je kan je het beste genieten van je welverdiende vakantie zonder dat je de hele tijd met tranende ogen rondloopt!

  • 16 mei 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01