Het nieuwe jaar komt eraan! Waar moet je op letten?

  • 06 december 2018
  • Landelijk
Deel dit nieuws

De tijd gaat hard, 2018 is alweer bijna voorbij! Met alle feestdagen is december altijd een gezellige, maar vooral drukke maand. Een hele klus dus om alles op orde te houden met zo’n volle agenda! Feestdagen, etentjes, nieuwe opdrachten… En dan ook nog 2019 in het vooruitzicht, wat best het één en ander aan veranderingen met zich meebrengt… Ook op het gebied van documenten, wetten en regels!

De leukste bemiddelaar zou de leukste bemiddelaar niet zijn als we jullie niet op de hoogte brachten van de belangrijkste zaken voor het nieuwe jaar. Want als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van jouw documenten, zodat wij als bemiddelaar altijd geldige documenten van jou in ons systeem hebben. Daarnaast krijg je in 2019 als ZZP’er te maken met nieuwe wetten en regels vanaf januari 2019. De belangrijkste veranderingen zetten we in dit artikel voor je op een rijtje!

Documenten

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is het van belang dat je goed let op de geldigheid van jouw documenten. De meeste klachtenregelingen van ZZP’ers lopen bijvoorbeeld vaak af op 31 december. Die van jou ook? Stuur dan zo snel mogelijk per mail je nieuwe certificaat en/of betalingsbewijs in! De klachtenregeling is wettelijk verplicht, dus vergeet het niet.

Net als voorgaande jaren is het ook in 2019 verplicht om je risico’s af te dekken via een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering. Controleer dus goed of je polisblad nog geldig is en vergeet ons ook dit jaar niet een bewijs van betaling op te sturen.

Check ook even je diploma. Is hij ouder dan twee jaar en heb je nog geen bijscholing gevolgd? Plan dan voor het nieuwe jaar een bijscholing in. Zo weet je zeker dat je op tijd voldoet aan de eisen die worden gesteld aan zorgverleners en dat je bevoegd en bekwaam bent om handelingen uit te voeren.

Als je vragen hebt over bovenstaande documenten helpen we je natuurlijk graag verder. Ben je benieuwd welke documenten je allemaal nodig hebt als ZZP’er? Check dan zeker deze pagina!

Wetten en regels per 1 januari 2019

De tarieven in box 1 van de inkomstenbelasting wijzigen. Het kabinet wil het belastingstelsel met deze wijziging makkelijker maken. De wijziging wordt stap voor stap ingevoerd, om vervolgens in 2021 te eindigen met maar 2 belastingschijven in plaats van de 4 schijven die we nu hebben. Meer weten over de tarieven en de nieuwe situatie? Lees meer op de site van het Ondernemersplein!

De meldcode voor slachtoffers van ernstige kindermishandeling en huiselijk geweld wordt aangescherpt. Werk jij met gezinnen, kinderen of volwassenen in de zorg? Dan ben je verplicht om vanaf 1 januari Veilig Thuis te informeren als je kindermishandeling of huiselijk geweld vermoedt of constateert. Start je zelf een hulptraject bij vermoedens van kindermishandeling? Dan moet je dit bij Veilig Thuis laten registreren. Hier vind je meer informatie over de aanpassingen.

Heb je een elektrische auto gekocht voor jouw zaak of lease je er één? En ga je er privé in rijden? Dan geldt voor auto’s met een catalogusprijs tot 50.000 euro een bijtelling van 4%. Ligt de catalogusprijs van jouw elektrische auto daarboven? Dan geldt een bijtelling van 22% voor het bedrag boven die 50.000 euro.

Meer weten?

Wil je meer weten over alle veranderingen in wetten en regels? Het Ondernemersplein helpt je verder. Ook dit nieuwsbericht van de Kamer van Koophandel is een handige bron! Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen als je niet zeker weet hoe je iets moet aanpakken met de veranderingen in zicht.

  • 06 december 2018
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01