Goede voornemens 2020, let’s do this!

  • 16 januari 2020
  • Landelijk
Deel dit nieuws

De goede voornemens vliegen je om de oren. Daar gaan we weer zullen sommigen misschien wel denken. Maar waarom zou je het niet doen? Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen! Heb jij goede voornemens? En weet je al hoe je dit gaat aanpakken? We geven hieronder een aantal tips die je wellicht kunnen helpen om je doelen te behalen:

Kies een goed moment om te starten met je voornemen(s). Dit hoeft niet perse 1 januari te zijn. Stel doelen weloverwogen en op een rustig moment, in februari kan je ook best starten met goede voornemens.

Doe het stap voor stap en neem niet teveel hooi op je vork. Zeker wanneer je doel groot is, begin met kleine stapjes en leg niet teveel druk op jezelf. Doelen moeten wel haalbaar en realistisch zijn. Kies ook niet teveel goede voornemens, maar begin er met één of twee.

Beloon jezelf. Ieder klein succes is een succes, daar mag je trots op zijn. En het volhouden van een goed voornemen is al een beloning op zich. Beloon jezelf daar ook voor met iets waardoor je extra gemotiveerd blijft.

Omring jezelf met positieve mensen die je stimuleren, dit werkt motiverend. Als je praat over je voornemens en deze deelt met mensen, stel je jezelf verantwoordelijk. Hierdoor is de kans groter dat je doorgaat met het behalen van je doelen.

Als je het echt serieus wil aanpakken maak je doel(en) dan SMART! Waarschijnlijk heb je wel eens van SMART-doelen gehoord. Het is een handig vragenlijstje dat je voor jezelf kunt nalopen, om je voornemen of doel nog beter uit te werken.

Zorg voor een back-upplan voor als je een offday hebt, want die zal je vast wel een keer krijgen. Bedenk van te voren wat je doet als zo’n moment zich voordoet. Bedenk wat je tegen jezelf gaat zeggen en wie je kunnen ondersteunen in zo’n periode.

Maak een moodboard. Zodat je kan zien hoe je leven er uit gaat zien wanneer je jouw voornemen of doel bereikt hebt. Zorg dat je het zichtbaar ophangt zodat je er naar kunt kijken als het een keertje minder gaat zodat je kan zien waarvoor je het doet.

En ten slotte: geloof in jezelf! Bovenstaande tips zijn hulpmiddelen maar als jij gelooft in jezelf dan kunnen je doelen niet mislukken, succes!

  • 16 januari 2020
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01