Goed nieuws: de 5-minutenregistratie gaat verdwijnen!

  • 13 december 2018
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Ken je dat? Altijd de administratieve lasten die je hebt als zorgverlener terwijl je eigenlijk maar één ding wilt doen: zorg verlenen! Want daar ben je tenslotte voor opgeleid. Als wijkverpleegkundige kun je veel tijd kwijt zijn aan het kloppend maken van het aantal minuten aan geleverde zorg. Wij snappen die frustratie! Maar gelukkig is er nu goed nieuws...

Het registeren per minuut zal niet meer het geval zijn. Het doel is om de planning de basis voor de declaratie te laten vormen, in plaats van de administratie achteraf. Daarnaast zal voortaan op basis van vertrouwen in de zorgprofessional gewerkt worden. Wijkverpleegkundigen hoeven niet meer achteraf tot de minuut te registeren welke zorg is geleverd. Zorgverzekeraars, zorgaanbieders, de Nederlandse Zorgautoriteit, VWS en V&VN hebben dit afgesproken in een Convenant afschaffen minutenregistratie wijkverpleging.

Hoe is dit zo gekomen?

In het najaar van 2017 is er onderzoek gedaan naar de werkdruk en personeelstekorten in de zorg. Hieruit bleek dat het verwerken van de administratie tot op de minuut toch wel het grootste probleem was bij zorgverleners. Na de actiedag van de V&VN kwam het op de politieke agenda. En zo geschiedde.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars gaan komend jaar hun interne processen aanpassen, zodat verzorgenden en verpleegkundigen in de wijk uiterlijk per 1 januari 2020 geen last meer hebben van de minutenregistratie en meer tijd overhouden voor hun vak: het bieden van goede zorg. 

Administratie en MijnDNZB

Wist je dat via ons systeem ook een stuk minder tijd kwijt bent aan je eigen administratie? Wij proberen het onze ZZP’ers zo gemakkelijk mogelijk te maken! Met MijnDNZB staan je diensten in ons systeem en wordt er snel en makkelijk gefactureerd. Je hoeft enkel na je dienst akkoord te geven. Makkelijker wordt het niet! Meer weten over MijnDNZB en onze administratie? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over het afschaffen van de 5-minutenregistratie? Ook dat kan! V&VN schreef er een goed artikel over, waarin je alles leest over het proces en de toekomst.

  • 13 december 2018
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01