De 5 meest gestelde vragen aan DNZB

  • 04 januari 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Bij DNZB informeren we jou maar al te graag over belangrijke zaken. Uiteraard leggen we je tijdens het intakegesprek (inclusief kopje koffie of thee) alles tot in puntjes uit. Zo vertellen wij je alles over het diverse aanbod aan opdrachten, het ZZP’erschap in het algemeen, onze werkwijze, bereikbaarheid en meer. Om het allemaal nog extra duidelijk te maken, hebben we de 5 meest gestelde vragen op een rijtje gezet!

1. Wat voor soort opdrachten heeft DNZB?

De Nederlandse Zorg Bemiddelaar heeft voor ieder wat wils! We hebben een groot aanbod aan zowel intramurale diensten als extramurale diensten door heel Nederland. Werk je als helpende, verzorgende, verpleegkundige of agogisch medewerker? DNZB heeft genoeg opdrachten voor jou! Je kunt via ons werken in verpleeghuizen, woonzorgcentra en wijkteams met doelgroepen als PG, somatiek, mensen met een verstandelijke beperking, revalidatie en 24-uurszorg? Meld je gemakkelijk aan als ZZP’er via https://dnzb.nl/aanmelden, dan zien we je snel!

2. Waar kan ik mijn bijscholing volgen?

Als je werkt in de zorg is het belangrijk dat je kennis en kunde up-to-date blijft. DNZB werkt samen met Zorg-Wijs om haar ZZP’ers bij te scholen. Zorg-Wijs heeft de bijscholing Verpleegtechnische vaardigheden voor ZZP’ers in de zorg ontwikkeld. Daarnaast biedt Zorg-Wijs meerdere bijscholingen aan om te zorgen dat je bevoegd en bekwaam blijft. Meer weten over bijscholingen? Kijk dan op de website van Zorg-Wijs!

3. Hoe zit het met de documenten die ik voor mijn aanmelding als ZZP’er moet hebben?

Via de website van DNZB kun je je aanmelden voor een intakegesprek met één van onze DNZB collega’s. Hierbij kun je naast je gegevens ook de documenten uploaden die je als ZZP’er in de zorg nodig hebt. Benieuwd welke documenten dit zijn? Bekijk het hier!

Heb je één van de documenten (nog) niet in je bezit? Of heb je ze niet digitaal? Geen probleem: je mag de documenten ook meenemen naar je intakegesprek. DNZB is altijd bereid om je te helpen bij het verkrijgen van de documenten, zodat je alles netjes op orde hebt. Begin je net als ZZP’er? Of heb je vragen? we leggen je alles uit!

4. Hoe zit het met de Bemiddelingsfee en btw?

Als ZZP’er bij DNZB hoef je maar één ding te doen: zorg verlenen. De rest doen wij zo veel mogelijk voor jou. Dit betekent dat je niet op zoek hoeft te gaan naar potentiële opdrachtgevers. Daarnaast hoef je geen uren bezig te zijn met je administratie. Als je als ZZP’er via DNZB werkt kun je met een gerust hart gaan werken. Je kunt ons op elk moment bellen voor vragen, opdrachten of om even bij te kletsen. Je bepaalt als ZZP’er zelf wanneer je beschikbaar bent en hoe jouw rooster eruit komt te zien via MijnDNZB. Je kunt ook een opdracht voor langere tijd aannemen, zodat je verzekerd bent van een opdracht die bij je past en jou voldoende uren biedt. Omdat wij jou deze services verlenen, vraagt DNZB een bemiddelingsfee. Dit is een vergoeding die jij als ZZP’er betaalt aan een (zorg)bemiddelaar.

Over de bemiddelingskosten betaal je btw. Als ZZP’er in de zorg ben je over het algemeen vrijgesteld van btw (belasting over je omzet), omdat je zorg verleent aan een mens. Omdat DNZB een zakelijke dienst verleent, zijn wij niet vrijgesteld van btw. Dit betekent dat de belastingdienst btw in rekening brengt over de bemiddelingsfee. Let wel: je kunt de bemiddelingskosten die je betaalt in mindering brengen bij het opgeven van je omzetbelasting.

5. Wat moet ik doen als ik in het weekend sta ingepland maar door onvoorziene omstandigheden niet kan werken? 

Continuïteit in de zorg vinden wij erg belangrijk. We zoeken altijd naar oplossingen, maar het kan natuurlijk een keertje voorkomen dat je niet kunt werken. Gelukkig is DNZB 24/7 bereikbaar, ook in de avonden en in het weekend. Altijd handig, want hierdoor kun jij ons ook in het weekend bellen! Afmelden voor een dienst? Dit moet altijd telefonisch. We gaan vervolgens samen op zoek naar een oplossing. 

  • 04 januari 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01