Dag van de Verpleging

  • 09 mei 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Op zondag 12 mei is het weer zover: De dag van de Verpleging. Op deze dag worden alle verzorgenden en verpleegkundigen in het zonnetje gezet. Terecht vinden wij, want de inzet en het enthousiasme waarmee zij hun werk doen is bewonderenswaardig te noemen. Laten we voorop stellen dat deze zorgprofessionals eigenlijk het gehele jaar door in het zonnetje gezet mogen worden. Hun doel, anderen mensen beter maken of voor hulpbehoevende mensen zorgen is al een mooi doel op zich. Maar als je dan ziet hoe zij dit doen; de tijd die zij nemen voor de cliënten, om naast de zorg een gezellig praatje te maken en een luisterend oor te bieden, is in één woord fantastisch. Daarom willen wij namens het hele team van DNZB alle zorgprofessionals bedanken voor hun enorme inzet en toewijding!

Terug naar de geschiedenis, hoe is de Dag van de Verpleging eigenlijk ontstaan?

Op 12 mei, de verjaardag van Florence Nightingale, is tot internationale Dag van de Verpleging de wereld uitgeroepen. De Britse jonge oorlogsverpleegster, die werkzaam was tijdens de Krimoorlog, hielp vol overgave de gewonden en stervenden soldaten. Ze was vastbesloten de zorg voor hen te verbeteren en het leed te verlichten. De acties van Florence Nightingale inspireerde Henri Dunant tot het oprichten van het Rode Kruis.

Na de tweede wereldoorlog ontstond er in Nederland en wereldwijd een tekort aan verpleegkundigen. Nederland viert deze dag sinds 1964 met als doel te zorgen voor een beter aanzien van de verpleging, zowel binnen de doelgroep als daarbuiten. Zij hoopte hiermee mensen aan te trekken tot de zorg en de werkende verpleegkundigen te behouden.

Ook vandaag de dag is het een uitdaging om voldoende mensen aan te trekken tot het verzorgende en verpleegkundige vak. Wij doen in elk geval ons best om zorgprofessionals te blijven binden, want waar zijn wij zonder hen? Laten we zuinig zijn op de mensen die dit prachtige werk verrichten!

Voor meer informatie over de geschiedenis van de Dag van de Verpleging, klik hier

  • 09 mei 2019
  • Landelijk
Deel dit nieuws

Meld je aan bij DNZB

Met onze landelijke dekking is er altijd een locatie in de buurt!

Aanmelden bij DNZB
De Nederlandse Zorg Bemiddelaar B.V.KVK: 51899817BTW: NL850219322B01